Sub Bass Monster

Rólunk

Goethe-InstitutA nemkunszt.hu projekt a német Külügyi Hivatal által támogatott „Bildungsoffensive Deutsch“ program keretében valósul meg. A projekt gazdája a budapesti Goethe Intézet. A Goethe Intézet a Német Szövetségi Köztársaság kulturális intézete, amely a világ több mint 90 országában működik. Célja, hogy elősegítse a német nyelv elsajátítását és a nemzetközi kulturális együttműködést. Arra törekszik, hogy aktuális információk révén átfogó képet adjon Németországról, a német társadalom sokszínűségéről és a pezsgő német kultúráról. Állandó partnerei a német közszolgálati és privát kulturális intézmények, a tartományok, az önkormányzatok és a német gazdaság szereplői. Munkája során szorosan együttműködik a különböző belföldi partnerekkel. Épít a tapasztalataikra és elképzeléseikre, ezekhez adja hozzá saját szakmai kompetenciáját.

A Goethe Intézet nyitva áll mindenki előtt, aki szívesen és aktívan foglalkozik Németországgal, a német nyelvvel és kultúrával. Tevékenységét függetlenül, politikai kötöttségek nélkül végzi. Komolyan veszi a globalizáció kultúrpolitikai kihívásait: innovatív koncepciók kidolgozásával arra törekszik, hogy egy olyan kölcsönös megértésen alapuló, emberséges világban élhessünk, amelyben érték a kulturális sokszínűség.

A budapesti Goethe Intézet 1988 óta látja el feladatait. Négy részlege a kulturális programosztály, a könyvtár, a nyelviskola és a magyarra nehezen fordítható Bildungskooperation Deutsch, amelynek legfontosabb feladata a magyarországi német nyelvoktatás támogatása. Az intézet valamennyi részlege 2006 februárjától a IX. kerületi Ráday utca 58. szám alatt található.

Együttműködő partnereink: 

 

Logo  ÖI ohne Bp

Osztrák Intézet

Az Osztrák Intézet Kft-t 1998-ban alapították azzal a céllal, hogy külföldön németnyelv-tanfolyamokat szervezzen, támogassa és elősegítse a németnyelv-oktatást, és az ehhez kapcsolódó kulturális keretprogramokat. Az Osztrák Intézet az Osztrák Köztársaság tulajdonát képezi és az Osztrák Szövetségi Külügyminisztérium illetékessége alá tartozik. Kurzusokat szervezünk gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek, kínálatunk a játszócsoporttól a szakmai nyelvtanfolyamokig terjed. A Magyarországon is akkreditált Osztrák Nyelvi Diploma (ÖSD) képviselői vagyunk. www.oei.hu

A nemkunszt.hu projekt kivitelezői:

Organic_logo

Organic Communications – Klasszikus kommunikációs eszközökön túlmutató aktivitásaink célja, hogy a jó üzeneteket célzottan a jó célcsoportnak, egyedi kontextusba csomagolva juttassuk el, és szerethetővé tegyük az adott témát! “Örömmel vállaltuk a Goethe Intézet felkérését a kampány koncepciójának megalkotására és kivitelezésére. Igazán nem volt nagy kunszt!” Paul Ágnes, ügyvezető

 

a1_logo

Absolutone - Az Absolutone egy kreatív műhely. Olyan hely, ahol a vizualitás az eszköz. Eszköz ahhoz, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz és könnyebben megértsék egymás gondolatait, érzéseit, üzeneteit. Ennek természetesen számtalan módja van, de mi hiszünk abban, hogy a színek, az esztétika, az alkalmazott művészet, egy kép vagy a személyes vagy céges imázs segíti egymás könnyebb megértését. Ezért dolgozunk.

 

egyszervolt_logo_szines_RGB200

egyszervolt.hu - Az egyszervolt.hu internetes portál 2001 óta az értékes, pozitív, nevelést segítő, de egyben szórakoztató tartalmak tárhelye. Célunk, hogy játszva tanítsuk, szórakoztatva oktassuk a legkisebb korosztályt. Az oldal több alappillérre épül, melyben megtalálhatóak: mesék, versek, dalok, játékok és műhely rovat. A gyerekek játszva ismerhetik meg a magyar vers-és meseirodalom gyöngyszemeit. A játékokban kizárólag képességfejlesztő játékokkal okosodhatnak, szórakozhatnak, a biztonságos internet égisze alatt. 

 

Videó galéria